Parijs – Roubaix leidt Moeskroense voetbalfans af

By | 11 april 2016

Vandaag 12 jaar geleden

Mouscron, of Moeskroen voor de Vlamingen, is een klassiek grensgeval. Het stadje in de Belgische provincie Henegouwen, of Hainout voor de Franstaligen, ligt letterlijk tegen de Franse grens aangeplakt. Le Cannonier, het karakteristieke stadionnetje van de Koninklijke Excelsior, ligt slechts een paar straten verwijderd van de Franse grensplaats Tourcoing. De poort naar de Hel van het Noorden!

Het mag dan ook wel vrij bizar genoemd worden dat juist op dezelfde middag waarop ik de Belgische eersteklassewedstrijd Excelsior tegen KVC Westerlo bijwoon eveneens de wielerklassieker Parijs – Roubaix plaatsvindt. Nauwelijks tien kilometer verderop zal de Zweed Magnus Bäckstedt die middag verrassend de geroemde en tegelijkertijd verguisde eendaagse rittenwedstrijd over de kasseien op z’n naam schrijven.

Veel van stadionbezoekers in Mouscron zijn daarom op deze Eerste Paasdag niet volledig met hun gedachten bij de voetbalwedstrijd waar zij aanwezig zijn. De bij de verkooppunten van versnaperingen ‘opgeknoopte’ tv-toestellen, waarop de strijd van de profwielrenners over de kopsteenstroken iets verderop live te volgen is, mogen zich gedurende 90 minuten op een meer dan gemiddelde aandacht van de wielerminnende Excelsior-supporters verheugen.

11 april 2004 R. Excelsior Mouscron – KVC Westerlo

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *