Blind als speler succesvoller dan als bondscoach

By | 17 april 2016

Vandaag 25 jaar geleden

De kwalificatiereeks voor het Europees Kampioenschap 1992 in Zweden verloopt voor het Nederlands elftal beduidend succesvoller dan die voor het aanstaande EK in Frankrijk. In 1991 is het niet zozeer de vraag óf Oranje thuis van Finland wint, maar eerder hoe hoog de score uitvalt. Ruud Gullit, Marco van Basten of Dennis Bergkamp zijn toch van een iets ander kaliber dan Daley Blind, Luciano Narsingh of Memphis. Die stonden er wel als het moest.

Alhoewel, en dat moet gezegd worden, in 1991 lopen er ook ‘toppers’ in het Nederlands elftal van wie menigeen waarschijnlijk al lang en breed vergeten is dat ze ooit hebben gevoetbald. Jerry de Jong en Pieter Huistra krijgen een kwart eeuw geleden ‘gewoon’ een basisplaats van toenmalig bondscoach Rinus Michels.

De enige overeenkomst met nu is de aanwezigheid van Danny Blind. Het wezenlijke verschil is dat de huidige bondscoach als speler nog weleens een overwinning meemaakte in belangrijke wedstrijden. 2-0 wordt het. Ik maak het samen met slechts 27.000 toeschouwers mee in een halfvolle De Kuip.

17 april 1991 Nederland – Finland

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *