De lekkerste schnitzels van de Bondsrepubliek

By | 18 april 2016

Vandaag 18 jaar geleden

Eventjes op en neer rijden naar Karlsruhe is achttien jaar geleden voor mij de normaalste zaak van de wereld. Het seizoen na de glorieuze UEFA Cup-zege kom ik tot 27 competitiewedstrijden in de Bundesliga van Schalke 04. Op een totaal van 34.

Door die 500 kilometer naar Baden-Württemberg laat ik me niet weerhouden. Een mooie route. Via de links-Rheinische-Autobahn de Rijn afzakken. Via Köln, Koblenz en Ludwigshafen. Bij de Hockenheimring de A5 richting Basel volgen. Er zijn vervelendere wegen denkbaar om te moeten afleggen.

Achttien jaar geleden valt Karlsruher SC-uit zeker niet te onderschatten. De Sportclub uit Karlsruhe doet in de jaren negentig met zekere regelmaat in positieve zin van zich spreken in de Duitse eliteklasse. In het seizoen 1997-1998 vertegenwoordigt der KSC Duitsland zelfs in het toernooi om de UEFA Cup. Zelfs Weltmeister Thomas ‘Icke’ Häßler draagt in die periode het shirt van de Badener. Het 0-0 gelijkspel dat Eijkelkamp c.s. mee terug nemen naar Gelsenkirchen stemt daarom wel tot tevredenheid.

Maar niet alleen óp het veld geldt het in Karlsruhe soms als een Leckerbissen, de schnitzels in de Gaststätte bij het Wildparkstadion behoren eveneens tot de lekkerste van Duitsland!

18 april 1998 Karlsruher SC – Schalke 04

I was there…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *