Kampioenswedstrijd Achter de Kazerne

By | 22 april 2016

Vandaag 27 jaar geleden

De kampioenswedstrijd van KV Mechelen. Anno nu hoef je het niet in je hoofd te halen om op de dag van zo’n belangrijke wedstrijd op de bonnefooi naar België te gaan. Zevenentwintig jaar geleden ligt dat een stuk eenvoudiger. In 1989 kun je daartoe probleemloos een poging ondernemen.

De service van het online bestellen moet nog ontdekt worden. Handel in kaarten via Marktplaats-achtige kanalen bestaat niet. De stadionkassa is op de wedstrijddag gewoon geopend. En die kassa is het enige dat niet helemaal aan de strenge eisen van de hedendaagse logica voldoet. Om de een of andere reden hangt het raampje van het loket wel erg laag. Zoiets kan alleen maar in België. Wie de kampioenswedstrijd Malinwa wil meemaken moet bukken of door de knieën. Ondanks dat niet meer dan 12.000 toeschouwers in het knusse stadionnetje Achter de Kazerne in Mechelen terecht kunnen, zijn er voldoende tickets verkrijgbaar. Niet-seizoenkaarthouders lukt het tegenwoordig voor 220 frankskes nergens meer om ergens de ontknoping in een titelstrijd mee te mogen maken. Omgerekend zo’n zeven euro.

Ondanks dat de Mechelaars noch Waregem op deze gedenkwaardige voorjaarsavond tot scoren komen, sleept de club van trainer Aad de Mos na 41 jaar opnieuw de Belgische titel in de wacht. De vierde in de clubgeschiedenis. Ik kan toch maar mooi zeggen dat ik er bij aanwezig ben geweest.

22 april 1989 KV Mechelen – Waregem

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *