Weekendje Berlijn in twee etappes

By | 23 april 2016

Vandaag 11 jaar geleden

Een weekendje Berlijn in twee etappes. Vrijdagavond als voorproefje in Düsseldorf naar Fortuna tegen SC Paderborn. Regionalliga Nord. Wegens de sloop van het Rheinstadion werken de Fortunen in het seizoen 2004-2005 hun thuiswedstrijden af Am Flinger Broich. In het uit 1930 stammende vereinseigene Paul-Janes-Stadion. Die kan ik dus ook bijschrijven op de lijst.

Na een overnachting ergens in de buurt van Wuppertal gaat de reis de volgende ochtend verder naar de Hauptstadt. Voor de hoofdmaaltijd Hertha – Schalke. Met meer dan 70.000 toeschouwers in het Olympiastadion. Blijft een hele belevenis. De niet al te vriendelijke ontvangst calculeer je als S04-supporter in wanneer je eerder het genoegen hebt gehad uitwedstrijden in Berlijn mee te maken. Het onovertroffen Hertha-publiek laat z’n afkeer over alles dat met Schalke te maken heeft blijken met de gebruikelijke songs. Wir sind die Blauen, wir sind die Weissen, wir sind diejenigen die auf die Schalker scheissen. Een beetje hoogmoed is de Berliner bollen niet vreemd. Maar zo’n karaktertrek is hoofdstedelingen eigen, daar hebben ze niet alleen in Duitsland last van. Zulke mensen zijn nou eenmaal niet wijzer. Hooo-Haaa-Heee Hertha Beee-Es-Tseee!

Aan een gevoelig pak rammel  weet Schalke 04 niet te ontsnappen. Van de afgetekende 4-1 overwinning van hun Herthaner gaan de supporters van de oude dame uit Berlijn nóg harder en smalender zingen.

23 april 2005 Hertha BSC – Schalke 04

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *