Ruud Geels effent weg voor Ajax naar landstitel

By | 24 april 2016

Vandaag 39 jaar geleden

Mijn allereerste Ajax – Feyenoord. Als 11-jarige op de tribune zitten in een vol Olympisch stadion in Amsterdam. Zoiets maakt wel indruk, hoor.

Op de 31e speelronde van het seizoen 1976-1977 nemen de Amsterdammers een voorschot op de landstitel. Ze winnen de klassieker, die dan nog geen klassieker heet, met 2-1. Ruud Geels scoort beide Ajax-goals. Ik durf te wedden dat de naam Ruud Geels heel veel van alle meelopers die zich tegenwoordig Ajax-supporter noemen waarschijnlijk weinig tot niets zegt. Een midvoor zoals ze vandaag de dag niet meer bestaan. Goaltjesdief van het zuiverste water. Geen groot voetballer, maar wel iemand die altijd op de juiste plaats staat. Vijf keer topscorer van de eredivisie!

Ik zie hem twee keer scoren. Ik ben er op 24 april 1977 gewoon live bij aanwezig ben geweest. Ik word oud…

24 april 1977 Ajax – Feyenoord

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *