Vijfde gemiste penalty Klaas Jan Huntelaar

By | 24 april 2016

Twee weken geleden in de altijd beladen Revier-Derby tegen de gehate buren uit Dortmund schoot hij nog raak vanaf elf meter, zaterdag tegen Bayer Leverkusen miste Klaas Jan Huntelaar een strafschop. En niet voor het eerst… Liefst vijf van zijn laatste strafschoppen miste de voormalige AGOVV’er in het shirt van Schalke 04.

Het was sowieso een droevige avond voor Huntelaar en zijn ploegmakkers. In de eigen Veltins Arena in Gelsenkirchen ging Schalke 04 na 45 minuten met een 2-0 voorsprong pauzeren. Na 90 minuten stond er een 2-3 in het voordeel van de gasten uit Leverkusen op het scorebord.

Door de nederlaag kan Schalke 04 kwalificatie voor de Champions League zo goed als zeker vergeten. Nummer drie (directe kwalificatie) Leverkusen nam door de zege auf Schalke negen punten voorsprong op Huntelaar c.s. Op de vierde plaats in de Bundesliga, die recht geeft op het spelen van voorrondeduels voor de koningsklasse, heeft Schalke met nog drie duels te spelen vier punten achterstand.

Kanshebbers voor die positie zijn: 4. Hertha BSC 31-49, 5. Borussia Mönchengladbach 30-45, 6. 1.FSV Mainz 05 30-45, 7. Schalke 04 31-45.

Schalke’s huidige zevende stek zou aan het einde van de rit wél deelname aan de voorronde voor de Europa League betekenen. De voorsprong op de nummers acht en negen, 1.FC Köln en FC Ingolstadt 05, bedraagt vijf punten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *