AGOVV ziet kampioenskans in rook opgaan

By | 30 april 2016

AGOVV heeft zaterdagmiddag in Doornspijk een kans laten liggen het kampioenschap in de derde klasse B voortijdig in z’n voordeel te beslissen. In de ‘finale’ tegen naaste achtervolger DSV ’61 zakte de Apeldoornse koploper voor het kampioensexamen. Met liefst 4-1 werden de Blauwen afgedroogd. Na een 0-1 voorsprong bij rust, hielp de scheidsrechter van dienst de thuisploeg in het zadel.

In een gezapige eerste helft bracht Yuri Brentjens AGOVV na ruim een half uur op voorsprong én nog nadrukkelijker op kampioenskoers. In het tweede bedrijf ging het helemaal mis met de Apeldoorners, al had DSV ’61 daar wel de hulp van de scheidsrechter bij nodig. Tot verbazing van iedereen die zich in Doornspijk langs de zijlijn bevond gaf de heer Letschert uit Lelystad de thuisclub in de 56e minuut een strafschop. De pupillen van de Apeldoornse trainer Jan de Ruiter pakten dit cadeautje dankbaar uit. Westerink benutte de penalty: 1-1.

Kort nadat DSV ’61 door toedoen Hofmeijer aan de leiding kwam, onthield de arbiter AGOVV een 100 procent-strafschop toen Lars Hoekman aan de andere kant van het veld binnen de beruchte lijnen onderuit werd geschoffeld. Hofmeijer en voormalig WSV’er Martijn Lieferink bepaalden de eindstand op 4-1.

Na 22 speeldagen gaan DSV ’61 en AGOVV nu gezamenlijk aan kop van de derde klasse B. VSCO ’61, op 7 mei in Oosterwolde de volgende tegenstander van de Berg en Bos-equipe, volgt het leidende duo op drie punten en blijft twee duels voor het einde eveneens nog kanshebber op het kampioenschap in de derde klasse B.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *