Beekbergen geeft in blessuretijd duur punt weg

By | 1 mei 2016

Beekbergen heeft zondag nagelaten afstand te nemen van de degradatieplaatsen in de derde klasse B. In het ‘zespuntenduel’ tegen Sportclub Brummen dolven de pupillen van trainer Jerry Cooke in de blessuretijd het onderspit: 2-3.

Er was de Beekbergenaren vooraf veel aan gelegen de drie punten voorsprong op Brummen in tact te houden en bij voorkeur te vergroten. Door de nederlaag kwamen de gasten in het klassement van 3B op gelijke hoogte.

In de eerste helft had Beekbergen op eigen kunstgras weinig in te brengen tegen de gretige Brummenaren. Pas na de 0-2 ruststand leken de spelers van de thuisclub zich er van bewust wat er op het spel stond. De zwartgelen poetsten de achterstand weg en leken alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Helaas voor Cooke en zijn mannen duurde de wedstrijd net iets te lang. Terwijl de officiële speeltijd al verstreken was, sloegen de bezoekers nogmaals toe.

Na een knotsgek weekend, waarin hekkensluiter Heerde titelfavoriet Columbia vloerde, gaat de derde klasse B onderin een ongekend spannend slot tegemoet. Op twee speeldagen voor het einde van de competitie komen nog zeven clubs in aanmerking voor twee rechtstreekse degradatieplekken en twee nacompetitieplaatsen. De staart van de ranglijst in 3B ziet er na de 24e speeldag als volgt uit: 8. Lemelerveld 24-25, 9. Beekbergen 24-24, 10. Albatross 24-24, 11. Sportclub Brummen 24-24, 12. Heerde 24-22, 13. ZVV’56 24-22, 14. Heeten 24-20.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *