Steven Berghuis belangrijk met assist

By | 1 mei 2016

Juist op een moment dat zijn naam in verband wordt gebracht met een mogelijke overgang naar Feyenoord heeft Steven Berghuis zaterdag eindelijk eens z’n waarde voor Watford onder bewijs kunnen stellen. Kort voor tijd bereidde de in de 57e minuut voor Paredes ingevallen Apeldoorner met een loepzuivere voorzet vanaf rechts op het hoofd van Troy Deeney de 2-2 gelijkmaker tegen Aston Villa voor.

In het eigen Vicarage Road stadium wonnen The Hornets uiteindelijk met 3-2 van de al gedegradeerde tegenstander uit Birmingham. Als ‘A hell of a cross from Berghuis’ betitelde analyticus Danny Murphy de assist van de Nederlander zaterdagavond in het voetbalprogramma ‘Match of the Day’ van de BBC. De gretige invaller ‘scoorde’ in de 78e minuut ook nog een gele kaart.

In ‘The Watford Observer’ sprak Watfords Spaanse manager Quique Sanchez Flores aansluitend lovende woorden over de instelling van de Apeldoorner. ‘Het is een moeilijk seizoen geweest voor Steven, maar hij heeft er veel van geleerd. Het is belangrijk voor hem. Hij is een erg goede voetballer. In technisch opzicht heb ik nooit mijn twijfels over hem gehad. Hij heeft moeten vechten om zijn plek in de ploeg te vinden. Hij heeft erg hard getraind en daarmee afgedwongen in deze fase van het seizoen, nu we veilig zijn, speeltijd te krijgen. Het was niet helemaal fair om hem telkens maar een paar minuten te laten spelen in wedstrijden waarop veel druk stond. Hij kan iedereen laten zien dat hij een goede voetballer is. Daar heeft hij hard voor gewerkt.’

Foto Watford Observer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *