Titelstrijd 3B blijft spannend tot op het laatst

By | 7 mei 2016

Sinds zaterdag staat vast dat de titelstrijd in de derde klasse B definitief uitmondt in een tweestrijd tussen AGOVV en DSV ’61. AGOVV ontnam kanshebber nummer drie, VSCO ’61, zijn laatste illusies. In Oosterwolde wonnen de Apeldoorners afgetekend met 1-4.

AGOVV herstelde zich daarmee van de nederlaag van zeven dagen eerder bij DSV ’61. Al zag het daar 35 minuten lang niet naar uit. VSCO’s 1-0 in de veertiende minuut  door Dominique van der Grift deed andermaal het ergste vrezen voor de Blauwen. In de laatste tien minuten voor de pauze zetten de bezoekers de wedstrijd naar hun hand. Door goals van Yuri Brentjens (38.), Lars Hoekman (39.) en opnieuw Brentjens (45.) ging AGOVV met een 1-3 voorsprong rusten.

Lars Hoekman (85.) zorgde in de 85e minuut voor de definitieve beslissing. Eerder in de tweede helft had Stefan Derksen al een strafschop gemist voor de Apeldoorners.

Voor de laatste speeldag blijven DSV ’61 en AGOVV gezamenlijk de ranglijst aanvoeren met elk 47 punten. AGOVV ontvangt op de laatste speeldag het al gedegradeerde Vierhouten ’82. De concurrent uit Doornspijk treedt op als gastheer van het nog niet geheel veilige Sportclub Teuge. Wanneer beide koplopers ook na de laatste speeldag gelijk staan volgt op neutraal terrein een beslissingswedstrijd om het kampioenschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *