Begin van het einde van een Eaglesloze periode

By | 9 mei 2016

Vandaag 15 jaar geleden

In 1976 bezocht ik, nauwelijks tien jaar oud, voor het eerst een thuiswedstrijd van Go Ahead Eagles. Vijfentwintig jaar en zo’n 575 wedstrijden later ben ik behoorlijk Eagles-moe. De lol is er een beetje af. Ik heb het allemaal wel gezien. Ik houd het zelfs bijna voor gezien. Op dat voetballen in de eerste divisie knap ik flink af. Het aantal Eagles-duels waar ik in de periode 1998-2000 live bij aanwezig ben, is op de vingers van twee handen te tellen…

De IJsselderby is in het seizoen 2000-2001 de enige competitiewedstrijd die ik bijwoon. Ik laat me overhalen door Eduard. Ik krijg het kaartje zelfs van hem cadeau. Ik ben in die periode nota bene werkzaam in Deventer. Op hooguit twee kilometer afstand van het stadion. Toch valt de gang naar de Adelaarshorst me zwaar. Op woensdagavond 9 mei zit ik er weer eens. Ondanks een enorme klotenwedstrijd, die – uiteraard, zou ik bijna zeggen – eindigt in een zege (0-2) voor Olle, voelt het meteen weer vertrouwd. Het is feitelijk het begin van het einde van een Eaglesloze periode geweest.

Sinds die woensdagavond in mei weet ik de weg naar de Vetkampstraat weer met zekere regelmaat te vinden. Het roodgele bloed kruipt waar het niet gaan kan. Je kunt je er tegen verzetten, maar als je eenmaal met dat virus besmet bent, raak je er nooit meer vanaf. Vroeg of laat keer je altijd weer terug.

9 mei 2001 Go Ahead Eagles – FC Zwolle

I was there…

3 gedachten over “Begin van het einde van een Eaglesloze periode

  1. Remco

    Hoi Rob, ik zat net allerlei verhaaltjes te lezen van je voetbalavonturen. Ook een paar waar je samen met Eduard je avonturen beleefde.
    Deze vindt ik wel bijzonder en ik hoop dat je nog veel mooie GA Eagles wedstrijden bezoekt naar aanleiding van zijn uitnodiging.

    groeten Remco.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *