Verkeerde UEFA Cup-finale in PSV-stadion

By | 10 mei 2016

Vandaag 10 jaar geleden

Het vooruitzicht leek uiterst verlokkend. Ik zag het al allemaal zitten: Schalke 04 in de UEFA Cup-finale in Eindhoven. Van mijn vriendin op de Geschäftsstelle van S04 in Gelsenkirchen kreeg ik zelfs al de toezegging voor een kaartje. Helaas. Het feest gaat niet door. De droom komt niet uit. Sevilla steekt er in de halve finale een stokje voor.

Een finalekaart bemachtig ik desalniettemin. Mijn aanvraag via de website van de UEFA wordt gehonoreerd. Voor een verkeerde finale:  Sevilla tegen Middlesbrough.

De vraag naar kaarten is enorm vanuit Spanje en Engeland. Op de dag zelf wordt er in Eindhoven flink wat afgehandeld. Tientallen supporters van beide clubs hebben er veel voor over om hun favorieten in actie te zien. Voor mijn ticket kan ik met gemak het tienvoudige van de normale prijs krijgen. Ik weersta de verleidingen van makkelijk verdiend geld. Ik ga toch zelf en zie Sevilla de cup winnen. Weliswaar een verkeerde winnaar van een verkeerde finale, maar toch… Wie Schalke 04 uitschakelt, verdient het ook wel.

10 mei 2006 Sevilla FC – Middlesbrough (finale UEFA Cup)

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *