Zwarte markt goed voor gratis weekend Berlijn

By | 11 mei 2016

Vandaag 14 jaar geleden

Voor het tweede jaar in successie wint Schalke 04 in 2002 de DFB Pokal, de Duitse voetbalbeker. Evenals een jaar eerder, toen de Meister der Herzen in de finale Union Berlin de baas bleef, zit ik opnieuw eerste rang.

Niet eerder maak ik zo’n lucratief tripje. Mijn speurtocht naar kaarten levert me uiteindelijk zelfs een geheel gratis weekend Berlijn op! In tegenstelling tot 2001, toen ik als seizoenkaarthouder via de club aan een kaartje kwam, laat Schalke me ditmaal in de steek. Bij DFB heb ik meer geluk. Een bestelling bij de Duitse voetbalbond brengt me in het bezit van liefst vier finalekaarten. Eentje voor mezelf. Eentje voor De Kleef. Twee voor de handel…

Twee dagen nadat we Feyenoord ten koste van onze vrienden uit Lüdenscheid de UEFA Cup hebben zien veroveren, fahr’n wir nach Berlin. Op vrijdagavond valt daar meteen al een eerste prijs te bejubelen. Schalke’s U19 wint in Köpenick de DFB Junioren Pokal door de strafschoppen beter te nemen dan de leeftijdgenoten van VfB Stuttgart.

Op de finaledag lukt het me mijn twee overtollige kaarten voor een leuk prijsje van de hand te doen. Op de Kurfürstendamm vang ik 250 euro. Meer dan het achtvoudige van wat ik er zelf voor betaald heb. Het dekt mijn reis- en verblijfskosten. Het is nota bene voor het eerst dat ik biljetten van 100 euro in handen krijg. De opkopers, professionele ticket touts, verkopen de kaarten op hun beurt ook weer verder. Ongetwijfeld voor nóg meer geld! Als we namelijk ’s avonds in het Olympiastadion op de Oberring in Block 39 onder de Anzeigetafel plaatsnemen, zitten niét degenen aan wie ik mijn kaarten heb verkocht naast ons. Who cares? Es macht klein Flaus aus! Zo lang je maar lol hebt. En dát beleven we samen met meer dan 45.000 andere S04-fans volop.

Je hebt van die dagen dat alles meezit. Dit is zo’n dag. Bayer Leverkusen, vier dagen later in Glasgow óók finalist van de Champions League, speelt Schalke 04 in de eerste helft helemaal tureluurs. Een vrije trap van Jörg Böhme zorgt in de 44e minuut niet alleen voor de 1-1 gelijkmaker maar ook voor de ommekeer in de wedstrijd. De 4-2 overwinning levert andermaal bekerwinst op. Der Pott bleibt ein Schalker!

11 mei 2002 Schalke 04 – Bayer Leverkusen (finale DFB Pokal)

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *