De hemel kleurt Sky Blue boven Wembley

By | 16 mei 2016

Vandaag 29 jaar geleden

De finale van de FA Cup. Op Wembley. Een droom die werkelijkheid wordt in 1987. Ik ga mee op een lezersreis die het magazine Internationaal Voetbalnieuws in samenwerking met Arke Sportreizen organiseert.

Ik heb de advertentie nog maar eens opgezocht in een oude VI uit 1987. ‘Droomreis naar de FA Cup Final’ staat er boven. Het reisprogramma ziet er als volgt uit: heenreis met de nachtboot Hoek van Holland-Harwich (vrijdag 15 mei), busvervoer van en naar Wembley en van en naar het hotel, een staanplaats voor de Cupfinal, een overnachting in een goed hotel bij Heathrow, terugreis met de dagboot op zondag 17 mei. Voor 618 gulden, pak ‘m beet 280 euro. Het kost wat, maar het is elke cent meer dan waard.

Coventry City tegen Tottenham Hotspur wordt een van de meest gedenkwaardige Cupfinals van de jaren ’80. Ik val met m’n neus in de boter. Voor het eerst in de dan 104-jarige clubhistorie wint het bescheiden Coventry City een prijs van enige importantie. Het Coventry City-vak, waarin ik 120 minuten lang sta opgehoopt, gaat uit z’n dak wanneer aanvoerder Brian Kilcline de cup omhoog tilt. De hemel kleurt skyblue boven Wembley. Unforgettable .

16 mei 1987 Coventry City – Tottenham Hotspur (finale FA Cup)

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *