Playmobil-Stadion! Wie verzint zoiets?

By | 17 mei 2016

Vandaag 7 jaar geleden

Een voetbalweekend in Duitsland met Tom. In twee dagen rijden we zo’n beetje de halve republiek door. Op zaterdagmiddag eerst naar Berlijn geweest (Hertha – Schalke). Overnachting in Selbitz. Zondagochtend kijken we hoe het Reichsparteigelände in Nürnberg er bij ligt. Als afsluiting in Fürth bezoek aan een topper in de tweede Bundesliga. Voorlaatste speeldag. SpVgg Greuther Fürth tegen het op promotie jagende 1. FSV Mainz 05. Zo zie je nog eens wat van de wereld.

In het eerste Drittel van de twintigste eeuw behoort de Spielvereinigung uit Fürth – dan nog niet gefuseerd met TSV Vestenbergsgreuth – nota bene tot de topclubs van het Duitse rijk. Ze wordt in 1914, 1926 en 1929 zelfs Deutscher Meister! De Sportplatz am Ronhofer Weg, waar ze haar thuiswedstrijden afwerkt, stamt al uit 1910. Is in 2009 dus al bijna een eeuw in gebruik! Hoewel niet al te groot (plusminus 15.000 plaatsen) is het stadionnetje tussentijds zo goed en zo kwaad als het gaat aangepast aan de eisen van de moderne tijd. Uiteraard hoort daar een eigentijdse naam bij. Een sponsornaam. Het Playmobil-Stadion! Met zo’n naam is het zo niet vreemd dat de club nauwelijks serieus wordt genomen. Ook in Fürth geldt dat in het verleden behaalde resultaten geen enkele garantie bieden voor een succesvolle toekomst.

De Spielvereinigung draagt nota bene als symbool een klavertje vier. Het geluk zit die Kleeblätter die bewuste middag tegen Mainz niet mee. De 2-0 nederlaag betekent het dat ze buurman 1. FC Nürnberg definitief niet meer van de derde plaats kunnen verdringen, een klassering die aan het einde van het seizoen recht geeft op het spelen van p.d.-wedstrijden tegen de nummer zestien van de Bundesliga.

17 mei 2009 SpVgg Greuther Fürth – 1. FSV Mainz 05

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *