AGOVV verovert titel in derde klasse B

By | 18 mei 2016

AGOVV heeft dinsdagavond in Hulshorst beslag gelegd op het kampioenschap in de derde klasse B bij de zaterdagamateurs. In de beslissingswedstrijd tegen het gelijk geëindigde DSV ’61 lieten de Apeldoorners er geen gras over groeien wie de sterkste was. Dankzij een 3-0 zege stelde de oppermachtige Blauwen-equipe van trainer Jerry Cooke de promotie naar de tweede klasse veilig.

Voor liefst 1300 betalende toeschouwers op Sportpark De Eendracht gaf Yuri Brentjens de Doornspijkers al na zes minuten het eerste tikje: 1-0. AGOVV verzuimde die voorsprong in de eerste 45 minuten verder uit te bouwen. Tweeënhalve week eerder boog DSV ’61 bij het onderlinge competitietreffen in Doornspijk een achterstand bij rust om in een 4-1 overwinning. Dinsdagavond trof het een minder kwetsbaar AGOVV tegenover zich. Lars Hoekman (54.) en andermaal Yuri Brentjens (77.) beslisten de titelstrijd definitief in Apeldoorns voordeel.

Voor aanvang van het duel werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Sietze de Vries. De voormalige AGOVV-midvoor overleed maandag op 78-jarige leeftijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *