Rode Duivels uit de Pfalz op kampioenskoers

By | 18 mei 2016

Vandaag 25 jaar geleden

Voetbal is Gefühlssache, zoals Duitsers het zo mooi kunnen zeggen. Iedereen heeft qua clubkeuze z’n persoonlijke voorkeuren. Eén van de clubs die mij met de meeste afschuw vervult, is al sinds lange tijd 1. FC Kaiserslautern. Ik heb zelden zo’n opgefokt zooitje meegemaakt als daar op die Betzenberg. Een beetje het De Graafschap van Duitsland. Superboeren. Maar dan vele malen hysterischer. Die bijnaam Rode Duivels zullen ze wel niet voor niets gekregen hebben, zo stel ik me voor.

In 1991 is Lautern op weg naar de landstitel. In Düsseldorf zie ik de toekomstige kampioen live aan het werk. Het oude Rheinstadion zit voor de helft gevuld met Hillbillies uit de Pfalz. Vol zit het trouwens niet. Dat zit het bij thuiswedstrijden van Fortuna zelden. In de jaren ’80 trekt DEG, de plaatselijke ijshockeytrots, in de Landeshauptstadt van Nordrhein-Westfalen bijna evenveel publiek als de lokale Bundesligavoetbalclub.

Over de wedstrijd valt weinig na te praten. Het eindigt zoals het begint: 0-0.

18 mei 1991 Fortuna Düsseldorf – 1.FC Kaiserslautern

I was there…

 

Een gedachte over “Rode Duivels uit de Pfalz op kampioenskoers

  1. sudtribune

    Maar jij bent dat opgefokte sfeertje in deventer en bij scheisse 04 toch wel gewend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *