GA Eagles 90 minuten verwijderd van Eredivisie

By | 19 mei 2016

Sjaak Swart kan na zondag waarschijnlijk weer met een gerust hart gaan slapen. De Graafschap is donderdagavond een stapje dichterbij de Jupiler League gekomen. Go Ahead Eagles won de eerste finale van de Jupiler Play-offs met 4-1 van de Doetinchemmers. Alleen een klein wonder kan de Superboeren zondag in de return op de Vijverberg nog redden.

Na 17 minuten liet Randy Wolters de uitverkochte Adelaarshorst voor de eerste keer juichen. Ruim tien minuten later haalde Ted van der Pavert de doorgebroken Elvio van Overbeek onderuit in het strafschopgebied. Penalty. Rode kaart voor de De Graafschap-aanvoerder. Sander Duits schoot de toegekende penalty onberispelijk raak: 2-0.

Bannink scoorde vijf minuten voor rust tegen namens het tiental uit Doetinchem. In de blessuretijd van de eerste helft bracht Kenny Teijsse het verschil terug tottwee goals in het voordeel van de thuisploeg. Na rust hield het gedecimeerde De Graafschap alleen nog maar tegen. Lange tijd leek het de Eredivisionist te lukken zich met 3-1 een acceptabele uitgangspositie voor de tweede wedstrijd van zondag in Doetinchem te verschaffen. Uiteindelijk viel de dik verdiende 4-1 in de 92e minuut alsnog. Met Wolters opnieuw als de maker.

De Adelaarshorst vierde na het laatste fluitsignaal al een bescheiden feestje. Go Ahead Eagles is 90 minuten verwijderd van een terugkeer in de Eredivisie! ‘Hans Go Ahead’ moet nog één wedstrijd ‘ontdemmeren’… En mocht het toch nog fout gaan, dan is het allemaal de schuld van Bert van Oostveen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *