GA Eagles legt basis voor terugkeer naar Eredivisie

By | 19 mei 2016

Vandaag 3 jaar geleden

Een déjà vu? Gaat de geschiedenis zich herhalen? Drie jaar geleden keert Go Ahead Eagles na een afwezigheid van zeventien jaar terug waar het hoort: in de Eredivisie. Venlo vormt dan (en nu?) misschien wel het belangrijkste tussenstation op de lange hobbelige weg naar ’s lands eliteklasse.

De 1-0 overwinning in de thuiswedstrijd verschaft het team van Erik ten Hag weliswaar een redelijke uitgangspositie. Het blijft vooraf toch een beetje balanceren op een dun koord met zo’n uitslag. Bij een goal van VVV in de return ligt de strijd weer helemaal open. Een goal voor Go Ahead Eagles daarentegen zet de deur naar de finale in de Jupiler Play-offs wagenwijd open.

De Deventenaren spelen op Eerste Pinksterdag 2013 een fantastische wedstrijd in de Koel, ofwel het Seacon stadion. Een ontketend Go Ahead Eagles, aantredend in maagdelijk witte tenues, legt op deze zonnige middag in Noord-Limburg misschien wel de basis voor de zo lang tegemoet geziene terugkeer op het hoogste niveau. Promes, Türüc, Antonia en Kolder eisen de hoofdrollen voor zich op. Met 0-3 komt VVV nog goed weg. Venlo wordt in rouw gedompeld. Degradatie uit de Eredivisie is een feit. Het roodgele legioen in het uitvak achter de goal gaat in de hekken. Uitzinnig van vreugde. Een opmaat voor wat nog gaat komen.

Wat met Pinksteren 2013 gebeurt, krijgt met Pinksteren 2016 een herhaling. Toeval? Toeval bestaat niet…

19 mei 2013 VVV Venlo – Go Ahead Eagles

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *