Huldiging op bordes gemeentehuis als afsluiter

By | 20 mei 2016

Vandaag 26 jaar geleden

Een historische dag voor het Apeldoornse voetbal in het algemeen en voor AGOVV in het bijzonder. De nacompetitiefinale tussen AGOVV en Hubert Sneek om een plek in de Hoofdklasse. Als afsluiting van een turbulent seizoen gaat de vlag in top op sportpark Berg en Bos. Bijna twintig jaar nadat ze zijn weggesaneerd uit het betaalde voetbal, bereiken de Blauwen na een lange, moeizame weg de hoogste afdeling van het amateurvoetbal.

Voor ruim 3.000 toeschouwers gaat AGOVV los. Dankzij doelpunten van André Klein, Ben Kanselaar en John Slijkhuis viert het op deze gedenkwaardige zondagmiddag de promotie. Het wordt sommigen zelfs te veel. Van de oudere supporters, die de blauwe gloriedagen van weleer hebben meegemaakt, pinkt menigeen na afloop openlijk een traantje weg.

In mijn functie als journalist van de Nieuwe Apeldoornse Courant geniet ik het voorrecht verslag te mogen doen van de ‘gevechtshandelingen’ in Hattem. Evenals de spelers eindig ik op het bordes van het Apeldoornse gemeentehuis waar het bestuur van de Sportstad Apeldoorn de helden huldigt.

20 mei 1990 Hubert Sneek – AGOVV

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *