Monnikenhuize als tussenstop na toernooi

By | 1 juni 2016

Vandaag 30 jaar geleden

Overdag in Amsterdam een voetbaltoernooi spelen met een supportersteam van Go Ahead Eagles. Op de terugweg maken we met een select gezelschap een tussenstop in Arnhem. Vitesse begint op Monnikenhuize aan de nacompetitie voor promotie naar de Eredivisie tegen RKC. Een leuke afsluiting van een gezellig dagje uit. Ik schaf meteen maar een passe-partout aan. Ik ga in die dagen wel vaker naar Arnhem.

De nacompetitie wordt 30 jaar geleden nog afgewerkt in een poule van vier clubs. Naast Vitesse en RKC doen ook Veendam en Willem II een gooi naar het eredivisieschap. De Arnhemmers schieten winnend uit de startblokken. Het wordt 3-2. RKC start met de huidige directeur van PSV en de nieuwe trainer van Ajax in de basis: Marcel Brands en Peter Bosz. Het mag niet baten. Voetbal International noemt de wedstrijd ’n onderhoudende chaos. Uiteindelijk zal Vitesse noch RKC promoveren. Veendam meldt zich 30 jaar geleden als winnaar van de play-offs in de hoogste speelklasse.

1 juni 1986 Vitesse – RKC

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *