Bayern verspeelt laatste titelkans in Parkstadion

By | 5 juni 2016

Vandaag 23 jaar geleden

Vandaag 23 jaar geleden maak ik live mee hoe Bayern München in Gelsenkirchen z’n laatste kans verspeelt op de Duitse landstitel. Op deze laatste Bundesligaspeeldag van het seizoen 1992-1993 moeten Lothar Matthäus c.s. zelf winnen en hopen op een misstap van koploper Werder Bremen. Het feest gaat niet door. Voor 70.000 uitzinnige toeschouwers houdt Schalke 04 der Rekordmeister in het Parkstadion op 3-3. Jan Wouters behoort tot de doelpuntenmakers voor de bezoekers uit Zuid-Duitsland.

Omdat Werder Bremen tegelijkertijd wint in Stuttgart, had ook een overwinning voor Bayern niet volstaan om Deutscher Meister te worden.

5 juni 1993 Schalke – Bayern München

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *