AFC niet goed genoeg op Sportpark Goed Genoeg

By | 7 juni 2016

Vandaag 2 jaar geleden

Op een bloedhete zaterdag zie ik SV Spakenburg vandaag twee jaar geleden algeheel amateurkampioen van Nederland worden. AFC is op het eigen sportpark Goed Genoeg goed, maar niet goed genoeg. De Amsterdammers verslaan de Blauwen in een Amsterdamse bakoven weliswaar met 3-2, de 4-1 zege van de Spakenburgers uit het eerste treffen is toereikend voor de landstitel.

Met een 2-1 voorsprong bij rust lijkt er nog van alles mogelijk voor de zondagkampioen. Na de snelle gelijkmaker direct na de hervatting zitten de Blauwen uit Spakenburg op rozen. Om bij een temperatuur van 31 graden nog vier keer te scoren, blijkt zelfs voor de moedige bewoners van Sportpark Goed Genoeg te veel van het goede.

Sjoerd Jens beslist het tweede finaleduel in de blessuretijd in Amsterdams voordeel. Onder toeziend oog van een handvol voormalige clubmakkers van WSV verzilvert de AFC-invaller de strafschop die hij zelf versiert. Onder subtropische omstandigheden blijft de oud-Apeldoorner koelbloedig en voorziet hij een fraaie voetballoopbaan van een passend slotakkoord.

Onder de toeschouwers bevinden zich behalve Willy Dietrich en ondergetekende ook KNVB-voorzitter Michael van Praag en Ivo Niehe.

7 juni 2014 AFC – SV Spakenburg

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *