Omslachtige busreis naar de Achterhoek

By | 9 juni 2016

Vandaag 31 jaar geleden

Nacompetitie eerste divisie. De tweede speeldag. Op de een of andere manier heeft dat De Graafschap wat met het competitietoetje. Maar ik ga meer dan drie decennia geleden in de eerste plaats voor FC Den Haag naar de Achterhoek. De Hagenezen behoren tot de top van Nederland. De supporters althans. Voor een beetje sensatie ben je in die dagen bij voetbalwedstrijden met Haagse inbreng wel aan het juiste adres. Er wil nog weleens wat gebeuren…

Om anno 1985 zonder rijbewijs in Doetinchem te komen, is weer een heel ander verhaal. Vanuit Apeldoorn met de VAD-bus naar Dieren. Bij het station de weg oversteken en per GSM-bus verder naar Doetinchem. Bij aankomst op het station in Doetinchem wacht nog een flinke wandeling naar de Vijverberg. Al met al kost het wel een uur of twee om de nauwelijks 40 kilometer te overbruggen. En na afloop nog eens dezelfde omslachtige reis terug.

De Graafschap en FC Den Haag strijden in aansluiting op het seizoen 1984-1985 samen met NEC en RKC om één plek in de Eredivisie. Door een zuinige 0-1 zege nemen Martin Jol c.s. de punten vanaf de Vijverberg mee naar de Residentie. Promoveren doen de Hagenaars uiteindelijk niet. Met die eer gaat NEC strijken.

9 juni 1985 De Graafschap – FC Den Haag

I was there…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *