Danish Dynamite ontploft niet in Hannover

By | 11 juni 2016

Vandaag 28 jaar geleden

Het EK van 1988 brengt ons op de tweede speeldag naar Hannover. Een dag nadat we in Düsseldorf gastland Duitsland met 1-1 hebben zien gelijkspelen tegen de sterke Italianen, raak ik met Ronald bij de wedstrijd Denemarken tegen Spanje verzeild in een Deens volksfeest. Het Oranje-legioen, maar dan rood gekleed. Danish Dynamite. Roligans. Hetzelfde irritante gelal. Vikinghelmen in plaats van kazen of molens op het hoofd.

Er kan zonder overdrijven worden gesproken van een invasie. Met tienduizenden tegelijk zijn ze vanuit het noorden de grens overgestoken. Van de meer dan 60.000 toeschouwers in het Niedersachsenstadion is zeker tweederde afkomstig uit Denemarken. De sfeer op de tribunes is uitgelaten.

De explosieve lading van het Deense dynamiet laat echter te wensen over. De Spanjaarden winnen het door de Nederlander Bep Thomas geleidde duel met 3-2. De Deense supporters vertrekken daarom heel wat minder luidruchtig dan hoe ze kwamen.

11 juni 1988 Denemarken – Spanje

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *