Andere halve finale eist meer aandacht op

By | 20 juni 2016

Vandaag 9 jaar geleden

Bij het bestellen van kaarten voor het Europees Kampioenschap voetbal voor teams onder 21 jaar in 2007 maak ik vooraf een ‘inschattingsfout’ bij mijn keuze voor de halve finales. Ik kies voor de wedstrijd in Gelredome. Arnhem ligt nou eenmaal dichterbij Apeldoorn dan Heerenveen, speelstad voor de tweede halve finalewedstrijd. En laat Jong Oranje nou juist de halve finale in Friesland moeten spelen!

Op de galerij in Gelredome is het daarom voor aanvang van Servië o.21 tegen België o.21 erg druk rondom een tv-toestel. Nederland – Engeland is eerder begonnen en in volle gang wanneer we in Arnhem het stadion betreden. Met Huub en tientallen anderen verdring ik me voor de kijkkast om te kijken hoe Nederland het er vanaf brengt. De penaltyserie, waarin het duel ruim 130 kilometer noordelijker uitmondt, duurt dermate lang dat er van de wedstrijd waar we bij aanwezig zijn zeker een half uur bij inschiet… Niemand verroert zich van z’n plek. Elke Nederlander wil de strafschoppen zien. Als Nederland zich via een bloedstollende reeks, die met 13-12 in Nederlands voordeel eindigt, plaatst voor de finale, weerklinkt een luid gejuich op de promenade in Gelredome.

Wanneer we eindelijk ons plekje op de tribune opzoeken, hebben we de eerste goal van de Serven al gemist. Het blijft lang spannend in Arnhem. Tot kort voor tijd staat de 1-0 op het scorebord. Met hun tweede treffer maken de heethoofden uit de Balkan aan alle onzekerheid een einde. Dit betekent dat het EK onder 21 jaar geen finale Nederland – België krijgt, maar dat Servië de finaletegenstander wordt van Foppe de Haan en zijn boys.

20 juni 2007 Servië o.21 – België o.21

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *