Jong Oranje verdedigt Europese titel in Euroborg

By | 23 juni 2016

Vandaag 9 jaar geleden

Hoe vaak maak je mee dat een Nederlands voetbalelftal Europees kampioen wordt? En dan ook nog eens in eigen land. In 2006 kroont Jong Oranje zich in Portugal al tot Europa’s beste in de leeftijdscategorie tot 21 jaar. Een jaar later verdedigt het de titel succesvol.

In de volgepakte Euroborg in Groningen ben ik samen met Eduard, Huub, Tom en 19.000 anderen getuige van hoe de boys van trainer Foppe de Haan de Serven met 4-1 de baas blijven. Otman Bakal, Ryan Babel, Maceo Rigters en invaller Luigi Bruins scoren voor Nederland. Een opmaat voor een glanzende interlandloopbaan betekent de finalewinst niet voor de zegevierende Oranjetalenten.

Royston Drenthe is het mannetje, houdt aan z’n opvallende optredens op het toernooi wél een lucratieve transfer naar Real Madrid over. Rigters belandt bij Blackburn Rovers, maar dat blijkt bij nader inzien toch iets te hoog gegrepen voor de verrassende topscorer.

Michel Platini is negen jaar geleden nog in functie als UEFA-voorzitter. Monsieur le president mag de na afloop de beker uitreiken. Ook zoiets maak je tegenwoordig niet meer mee. Deze taak moet hij negen jaar later aan anderen overlaten.

23 juni 2007 Nederland o21 – Servië o21

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *