SV Terwolde – Go Ahead Eagles, een klassieker

By | 30 juni 2016

Vandaag 6 jaar geleden

Om het een IJsselderby in het klein te noemen, gaat te ver. Desondanks is het wel een klassieker, een traditional. Het aantal keren dat Go Ahead Eagles de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen opent tegen SV Terwolde is onderhand niet meer op de vingers van één hand te tellen. Sinds de Deventenaren op de biljartlakens van ‘Klein Milanello’ warmdraaien hoort een potje sparren met de gastgever er een beetje bij. Part of the deal, zeg maar.

Ik heb de schuttersfestijnen een enkele keer weleens overgeslagen, meestal ben ik wel van de partij. Als ik het goed heb bijgehouden heb ik de plaatselijke SV in Terwolde sinds 1991 al vijftien keer als schietschijf zien dienen voor Go Ahead Eagles.

Zes jaar geleden deelt SV Terwolde de nederlaag. In de eerste helft treedt de toenmalige zesdeklasser zelf aan tegen de toenmalige Jupiler League-club, in de tweede helft neemt een team van oud-Eagles het over van de Terwoldenaren. Voor rust scoort Go Ahead Eagles acht keer, na rust twee keer. Bij elkaar opgeteld betekent tien goals. Dubbele cijfers. Een eretreffer blijft achterwege. De van FC Utrecht overgekomen Frank van der Zwan neemt vijf treffers voor zijn rekening. In competitieverband doet de nieuwe goalgetter beduidend minder van zich spreken. Blessures zullen een doorbraak van Van der Zwam in de weg staan.

De traditionele voorbereidingsopener SV Terwolde tegen Go Ahead Eagles staat uiteraard ook in 2016 bovenaan de agenda. Zaterdag is het opnieuw zover, dan gaat het weer beginnen.

30 juni 2010 SV Terwolde/oud-Eagles – Go Ahead Eagles

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *