Eerste kennismaking met een jochie uit Rosario

By | 2 juli 2016

Vandaag 11 jaar geleden

Tijdens het in Nederland gehouden wereldkampioenschap voor spelers onder 20 jaar maakt het grote publiek voor het eerst kennis met een klein kereltje uit Rosario. Iedereen kan dan al zien dat deze Lionel Messi een gouden toekomst tegemoet gaat.

Ik heb het voorrecht het Argentijnse wonderkind tijdens het toernooi drie keer in levende lijve te mogen aanschouwen. Een loepzuivere hattrick! Na de groepswedstrijd tegen Duitsland en de kwartfinale tegen Spanje volgt in de finale tegen de mannetjesputters uit Nigeria de spetterende apotheose.

Voorafgaand bestaat er allerhande ophef over het eveneens in de Galgenwaard te spelen duel om de derde en vierde plaats. Deze troostfinale gaat tussen Brazilië en een Noord-Afrikaans land waarvan de ‘supporters’ bij voorgaande WK-duels de reputatie van elke gerespecteerde hooligan ernstig bezoedelden. Zoals in ons land gebruikelijk keek de politie de andere kant op toen deze  modelburgertjes zich ernstig misdroegen. Destijds ook al, ja.

Na de show van de gedurende het toernooi achttien jaar geworden Messi praat niemand daar meer over. Aan de hand van de toekomstige beste voetballer aller tijden verovert Argentinië de wereldtitel. Samen met Huub en Tom zie ik temidden van bijna 25.000 toeschouwers de Zuid-Amerikanen met 2-1 zegevieren in Utrecht. Wat hem tegenwoordig niet zo vaak meer lukt, gaat de jonge voetbalgod elf jaar geleden beter af. De kleine Messi verzilvert twee strafschoppen op weg naar het WK-goud.

Onze eigen Willem-Lex, elf jaar geleden nog kroonprins, is ingehuurd voor de prijsuitreiking. Behalve de cup mag ons toekomstig staatshoofd de prijzen voor beste speler én topscorer overhandigen aan de enige échte koning: Lionel Messi.

2 juli 2005 Argentinië o20 – Nigeria o20

I was there…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *