De smakelijke idylle van Schloss Strünkede

By | 6 juli 2016

Vandaag 5 jaar geleden

De zomermaanden lenen zich bij uitstek om eens ergens naartoe te rijden. Wanneer VfL Bochum in de voorbereiding oefent tegen het Schotse Aberdeen, zou ik dat normaal gesproken voor kennisname aannemen. In het Ruhrstadion, of rewirpowerStadion zoals de tegenwoordige naamsverbastering luidt, ben ik al zo vaak geweest. Dat maakt het niet interessant om naartoe te gaan.

Wanneer Herne daarentegen plaats van handeling vormt voor het oefenpotje, wekt zoiets mijn interesse wél meteen. Het Stadion am Schloss Strünkede heb ik voor 6 juli 2011 nog niet mogen afvinken, dat staat hoog op mijn lijst van niet-bezochte voetbaltempels in het Ruhrgebied.

Voor voetbalromantici is de thuishaven van het roemruchte Westfalia Herne een even smakelijk Lekkerbissen als de braadworsten die bij de Imbiss-Stube achter de grote hoofdtribune in het vet liggen te sputteren. De in het idyllische decor van een park weggestopte arena biedt plek aan liefst 32.000 toeschouwers. Zoveel zitten er niet wanneer VfL Bochum en Aberdeen de degens kruisen. Dat de voormalige Unabsteigbaren uit het dorp van Herbert Grönemeyer met 2-1 winnen, vind ik hartstikke fijn voor ze. Het is lekker weer, de zon schijnt en de braadworsten happen lekker weg. Wat heb je als bezoeker van een voetbalwedstrijd nou nog meer te wensen?

6 juli 2011 VfL Bochum – Aberdeen

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *