Zakelijk plezier in Waalwijkse fietsenstalling

By | 8 juli 2016

Vandaag 24 jaar geleden

Het is altijd leuk business met pleasure te kunnen combineren. Aan de ene kant kan ik op 8 juli 1992 bij de Intertoto-wedstrijd tussen RKC en Schalke 04 in mijn hoedanigheid als verslaggever van de Apeldoornse Courant het debuut van Jurgen Streppel voor de Waalwijkers coveren. Tegelijkertijd kan ik in de fameuze Waalwijkse fietsenstalling tijdens het werk mijn favoriete Duitse club aan het werk zien. Twee vliegen in één klap dus!

De toenmalige Eredivisiesubtopper uit Waalwijk heeft de huidige trainer van SC Heerenveen aangetrokken van Helmond Sport om Harry Decheiver op te volgen. De Apeldoorner, in 1992 zoekend naar een doel als spits, moet duidelijk wennen aan de hogere handelingssnelheid die het spelen bij een Eredivisieclub van hem vergt. “Het tempo ligt sowieso hoger dan in de eerste divisie. Dat betekent dat je sneller moet handelen. En daar heb ik toch nog wel moeite mee. Dat duurt even, maar dat is niet meer dan logisch. Ook de omschakeling is sneller. Die gasten vlogen er een paar keer uit… Joh, niet te geloven”, vertrouwt Streppel de verslaggever van een in 1992 nog in hoofdzaak over Apeldoornse onderwerpen schrijvend Apeldoorns dagblad toe.

Diezelfde verslaggever ziet zijn favoriete Königsblauen in zijn hoedanigheid als supporter met 2-3 zegevieren. Een in dubbel opzicht tevredenstellend avondje Waalwijk zodoende.

8 juli 1992 RKC – Schalke 04

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *