Dubbele cijfers bij jaarlijks kat-en-muisspel

By | 10 juli 2016

Vandaag 23 jaar geleden

In de jaren waarin Go Ahead Eagles in de voorbereiding op het nieuwe seizoen nog wél af en toe de degens kruist met aansprekende tegenstanders, bestaat er één zekerheidje: het zomerse onderonsje met SV Terwolde. Toeval bestaat niet, heet het vaak, maar sinds 1991 ben ik reeds drie keer op 10 juli op klein-Milanello getuige geweest hoe de amateurs als sparringpartner dienen voor de profs uit Deventer. Een onvervalste hattrick. In 1991 zie ik Go Ahead Eagles met 1-8 winnen, in 1993 met 0-10, in 2004 met 0-7.

Bij het kat-en-muisspel van 23 jaar geleden is het druk in Terwolde. Ik bevind mij onder de 2.000 toeschouwers die de Eredivisieclub met scherp zien schieten. Na de handhaving in het seizoen 1992-1993 is het optimisme in Deventer in de aanloop naar het nieuwe voetbaljaar groot. Al 5.000 seizoenkaarten zijn in de eerste voorbereidingsweek aan de man gebracht, Lloyd Kameron is aangetrokken als nieuwe spits en de Australiër Jason van Blerk heeft zijn contract met één seizoen verlengd.

1993 SV Terwolde – Go Ahead Eagles 0-10

I was there…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *