Presikhaaf loopt niet uit voor Gertjan Verbeek c.s.

By | 12 juli 2016

Vandaag 4 jaar geleden

Het ongedwongen karakter. Dat spreekt mij het meeste aan bij die oefenpotjes in de zomer. Lekker in het zonnetje ergens langs de zijlijn staan. Onder de voorwaarde tenminste dat een burgemeester geen signalen heeft opgevangen die het doorgaan van zo’n nikszeggend wedstrijdje in gevaar brengt.

Arnhem mag zich gelukkig prijzen dat het niet opgescheept zit met bestuurders die spoken zien. Van de komst van AZ ligt niemand in de Gelderse hoofdstad wakker. Zo is het nu, zo was het vier jaar geleden. In de buurt van knooppunt Velperbroek raakt op een zonnige juliavond iemand niet zo gauw de weg kwijt.

Het roemruchte FC Presikhaaf wijkt voor de komst van de Alkmaarders overigens wél uit naar de buren. Bij v.v. Eendracht zijn de faciliteiten iets beter dan aan de Presikhaafse kant van Sportpark over het Lange Water. Maar om nou te zeggen dat de bewoners van Presikhaaf massaal uitlopen voor Gertjan Verbeek en zijn manschappen… Nee, niet echt. In het gezelschap van de trainer van VIOS beleef ik een genoegzaam avondje langs de A12. We zien AZ, dat voor een trainingskamp in Hoenderloo verblijft, afgetekend met 0-8 winnen. De met een haarbandje getooide invaller Steven Berghuis neemt er daarvan eentje voor zijn rekening.

12 juli 2012 FC Presikhaaf – AZ Alkmaar

I was there…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *