Toelatingsexamen ‘Kalifi’ bij Rivaldo-show

By | 14 juli 2016

Vandaag 9 jaar geleden

Er valt heel wat mythologisch te ontdekken in de schaduw van de imposante Wodanseiken in de bosrijke idylle rondom Wolfheze en Doorwerth. Een levende voetballegende hebben ze in de nabijheid van het landgoed de Duno tot de memorabele veertiende juli van het jaar 2007 niet eerder mogen begroeten.

Vítor Borba Ferreira, beter bekend onder zijn voetbalnaam Rivaldo, komt in de vroege avonduren van deze zomerse zaterdag op het terrein van de v.v. Duno met zijn nieuwe werkgever AEK Athene een potje sparren tegen AGOVV Apeldoorn. Nou, dat hebben ze geweten… Met zijn aanwezigheid verstoort de Europees en wereldvoetballer van het jaar 1999 de rust van alledag op het complex aan de W.A. Scholtenlaan. Het is wel grappig om de Rivaldo-show mee te beleven. Iedereen wil wat van de dan al 35-jarige Braziliaanse superster. De tientallen aanwezige Griekse fans raken nóg opgewondener dan ze toch al zijn. Ze willen hun nieuwe held aanraken, een handtekening of met Rivaldo op de foto. Of gewoon alles tegelijk. De vedette, wel wat gewend natuurlijk, ondergaat alle heisa geduldig en geroutineerd. Terwijl zijn nieuwe medespelers na afloop al lang en breed weer in de kleedkamer zitten, staat Rivaldo nog uitgebreid te poseren met zijn bewonderaars.

De gekte rondom Rivaldo overschaduwt lichtelijk het ‘toelatingsexamen’ van een jonge Belgische voetballer van Marokkaanse komaf voor de profs van AGOVV in Doorwerth. Onder de schuilnaam Kalifi overtuigt het sierlijke talent uit Luik technisch directeur Ted van Leeuwen en trainer John van den Brom van zijn kwaliteiten. Onder zijn werkelijke naam zal Nacer Chadli in de drie seizoenen die volgen in het Apeldoornse Berg en Bos eveneens de heldenstatus bereiken.

14 juli 2007 AGOVV Apeldoorn – AEK Athene

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *