AGOVV legt Belgisch kampioen op de pijnbank

By | 15 juli 2016

Vandaag 27 jaar geleden

Aan het einde van het vorige millennium krijgt elke zomer AGOVV vele clubs van naam en faam uit binnen- en buitenland over de vloer. Van al die zomerse hoogtepunten geldt het treffen met KV Mechelen misschien wel als het meest spectaculaire dat ik in al die jaren mocht aanschouwen. Ik noem het bewust een ‘treffen’. Met tal van voltreffers!

De Belgische landskampioen, die in de zomer van 1989 met al zijn sterren z’n opwachting maakt, ontsnapt op sportpark Berg en Bos slechts te nauwer nood aan een blamage. De Apeldoornse amateurs leggen de hooghartige Mechelaars behoorlijk op de pijnbank. Voor 3.500 toeschouwers spelen de Blauwen gedurfd, kiezen ze brutaal de aanval. Ronald Dekkers 1-0 is zondermeer verdiend. De scheidsrechter van dienst verzuimt de eersteklasser zelfs een overduidelijke strafschop toe te kennen. Mede daardoor weet Erwin Koeman met zijn late gelijkmaker de totale afgang van de steeds geïrriteerder rakende Belgen te voorkomen.

In de tumultueuze slotfase laten de duurbetaalde KV-vedetten zich dan eindelijk gelden, zij het op een voor profvoetballers onwaardige wijze. Het loopt op het veld behoorlijk uit de hand. Over en weer vallen rake klappen. Ik kan me voorstellen dat die Polleke de Mesmaeker ook 27 jaar later nog weleens gillend wakker wordt wanneer hij terugdenkt aan zijn kennismaking met Teus Bakker…

15 juli 1989 AGOVV – KV Mechelen

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *