Elftal van Johan Cruijff schiet uit z’n slof

By | 16 juli 2016

Vandaag 31 jaar geleden

In 1985 is het niet de vraag óf Ajax oefenwedstrijdjes tegen amateurclubs in winst omzet, maar meer hoe hoog de score in het voordeel van de Amsterdammers uitvalt. Nou is SV Enter natuurlijk niet van het kaliber FC Liefering of AFC, vandaar dat de juist uit de TVB naar de vierde klasse gepromoveerde Twenten zich 31 jaar geleden waarschijnlijk al op voorhand weinig illusies maken om tegen het ‘grote’ Ajax voor een stuntje te kunnen zorgen.

In het klompenmakersdorp aan de Regge schiet het elftal van trainer Johan Cruijff ouderwets uit zijn slof. Met 11-0 moet het dappere SV Enter er aan geloven. Ik behoor op 16 juli 1985 tot de 3.500 toeschouwers die op sportpark ‘de Krompatte’ getuige zijn van het schuttersfestijn.

Cruijff kan destijds teruggrijpen op spelers als Stanley Menzo, Sonny Silooy, Ronald Koeman, Walter Meeuws, Peter Boeve, Gerald Vanenburg, Frank Rijkaard, Arnold Mühren, John van ’t Schip, Rob Rijnink en Rob de Wit. Peter Bosz valt 31 jaar later niet te benijden…

16 juli 1985 SV Enter – Ajax

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *