Go Ahead Eagles wint eerste serieuze test

By | 16 juli 2016

Go Ahead Eagles heeft zaterdagmiddag de eerste serieuze krachtmeting in de voorbereiding succesvol doorstaan. In Terwolde werd het Rotterdamse Excelsior met 1-0 verslagen. Kevin Brands scoorde in de tweede helft de enige goal.

Een flitsend kijkspel was het niet voor het talrijk opgekomen publiek, het betrof wel de eerste keer in de oefencampagne dat de Eredivisiepromovendus enige noemenswaardige weerstand ondervond. Geen van beide clubs slaagde er in veel kansen te creëren. Trainer Hans de Koning toonde zich naderhand nochtans tevreden over de uitvoering.

Op zaterdag 6 augustus viert Go Ahead Eagles zijn rentree op het hoogste niveau met een uitwedstrijd in Den Haag.  ADO’s nieuwe trainer Zeljko Petrovic bekeek de partij zaterdagmiddag met meer dan gemiddelde aandacht. In de resterende oefenduels moet De Koning zijn manschappen zien klaar te stomen voor de competitieouverture.

Woensdagavond wacht de jaarlijkse confrontatie met het Sallands streekteam in Heeten, zaterdag 23 juli springt Jupiler League-club Achilles ‘29 in Terwolde in als vervanger voor Schalke 04 o23, vrijdag 29 juli komt het door Henk ten Cate getrainde Al Jazira op bezoek in de Adelaarshorst. Zo goed als zeker wordt aan die reeks nog een wedstrijd tegen een Griekse tegenstander toegevoegd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *