Oververhitte Saisoneröffnung op rechter Rijnoever

By | 18 juli 2016

Vandaag 3 jaar geleden

Wie in Kölle alaaf roept, hoeft zich niet van den domme te houden. Sinds de oudejaarsnacht van 2015 roept de grootste stad van Nordrhein Westfalen misschien geen al te fijne associaties op, toch loont het zich alleszins om eens de Rijn af te zakken. Op minder dan twee uurtjes rijden van Apeldoorn loop je niet alleen met carnaval de polonaise. Ik mag gerust zeggen dat ik weleens minder fraaie steden heb bezocht.

Ook voetballiefhebbers komen er niets te kort. Zeker wie daarnaast van geiten houdt of graag Kölsch drinkt, komt ruimschoots aan z’n trekken. Aan de stadions van de plaatselijke FC en Fortuna heb ik me al in een eerder stadium mogen vergapen. Viktoria, qua naam en faam de derde club van de stad, ontbreekt tot 18 juli 2013 op de lijst.

Drie jaar geleden doet zich op een bloedhete donderdag de gelegenheid voor. Met niemand minder dan de op de Apeldoornse velden welbekende heer Dietrich begeef ik mij naar de Domstad. Onze plek van bestemming ligt op de rechter Rijnoever. Het ambitieuze Viktoria profileert zich daarom als Mein Verein, rechts vom Rhein! Ze hebben er een heel feest van gemaakt. Open dag. Voorstelling van de selectie met de nieuwe trainer ‘Pele’ Wollitz. En in het kader van deze Saisoneröffnung is Hertha BSC als gast uitgenodigd om het gezellige samenzijn in de bosrijke idylle het Sportpark Höhenberg op te luisteren met een galawedstrijd.

De eerlijkheid gebied te zeggen dat de omstandigheden zich niet bepaald lenen om er lekker op te knallen. Eigenlijk is het veel te warm om te voetballen. De temperatuur ligt ruim boven de 30 graden. Zelfs in de schaduw is het flink afzien. De meeste aanwezigen bij het oververhitte Aufeinandertreffen op de rechter Rijnoever hebben zelfs geen puf meer om vrolijk alaaf te roepen.

18 juli 2013 Viktoria Köln – Hertha BSC

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *