Kleine zorgen in de Keine Sorgen Arena

By | 26 juli 2016

Vandaag 4 jaar geleden

SV Josko Ried tegen FC Shakhtyor Soligorsk. Dát zijn de wedstrijden waar elke groundhopper zijn vingers bij aflikt. Niet zo maar een wedstrijdje bovendien, maar een heus tweegevecht in de voorronde van de Europa League.

Wie zoals ik af en toe eens afwijkt van de gebaande paden, komt nog eens ergens. Zo raak ik in de zomer van 2012 tijdens een meerdaagse tour door Bayern en Oostenrijk verzeild in Ried im Innkreis. Vlak over de Duits grens. In de deelstaat Oberösterreich. Een kleine 50 kilometer ten zuiden van Passau. Ruim 40 kilometer ten oosten van Braunau am Inn, de geboorteplaats van een zekere Adolf Hitler.

De wedstrijd stelt weinig voor, een bloedeloos en doelpuntloos gelijkspel. Na de eerdere 1-1 in Wit-Rusland bekeren de Ober-Oostenrijkers verder.

Toch is het een hele belevenis. Wedstrijden bekijken in – what’s in a name – de Keine Sorgen Arena doe ik immers niet al te vaak. Het knusse stadionnetje doet z’n naam geen eer aan. Er is sprake kleine zorgen. Een van de tribunes achter de goals blijft gesloten voor publiek. Op de tegenoverliggende tribune zijn juist té veel kaarten verkocht! Stewards zijn zodoende bijna de hele eerste helft druk in de weer om voor iedereen een plekje te zoeken. De gemoederen lopen hoog op. Opgewonden standjes, die Ober-Oostenrijkers!

In aansluiting op het slaapverwekkende optreden dat  beide ploegen op de mat leggen overnacht ik in het nabijgelegen kuuroord Bad Füssing. Zo krijg ik in elk geval voldoende rust.

26 juli 2012 SV Josko Ried – FC Shakhtyor Soligorsk

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *