AGOVV krijgt koninklijk bezoek uit Madrid

By | 31 juli 2016

Vandaag 28 jaar geleden

Iets meer dan een maand nadat het Nederlands elftal zich in München onder aanvoering van Ruud Gullit en Marco van Basten heeft gekroond tot de beste landenploeg van Europa, krijgt AGOVV bezoek van ‘s werelds meest gelauwerde clubteam. Op 31 juli 1988 valt de nieuwbakken eersteklasser de eer te beurt het op te nemen tegen de Koninklijke uit Madrid.

Toenmalig trainer Don Leo Beenhakker strijkt met zijn voltallige hofhouding neer op Berg en Bos. Galactische dimensies krijgt Real Madrid weliswaar pas twee decennia later, het sterrenensemble dat op deze zomerse zondagavond voor de toeschouwers straalt is eveneens van een allure zoals de Veluwe het voordien niet eerder heeft meegemaakt. Keeper Francisco Buyo, het befaamde scheermes José Antonio Camacho, Manuel Sanchis, Chendo, Antonio Maceda, Rafael Gordillo, Ricardo Gallego, Michel, Emilio Butragueño, de Duitse regisseur Bernd Schuster en de Mexicaanse goleador Hugo Sanchez, ze komen allemaal mee naar Apeldoorn.

De AGOVV’ers slikken de 8-0 nederlaag met een glimlach. Enig punt van teleurstelling bij de matadoren in het blauw is dat naderhand niemand er in slaagt om het maagdelijk witte shirt van één van de beroemde Spaanse opponenten te bemachtigen. De vedetten van Real mogen van hogerhand hun camisa niet afstaan.

31 juli 1988 AGOVV – Real Madrid

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *