Met kapotte snelheidsmeter door de Ardennen

By | 6 augustus 2016

Vandaag 10 jaar geleden

Zoals wel vaker ben ik ook in het seizoen 2006-2007 van de partij bij de start van de Franse Ligue 1. In het gezelschap van Huub en Tom trek ik de Ardennen in. We ontlopen de Zwarte Zaterdag, aangezien het de enige zondagwedstrijd van de eerste speeldag betreft. Plaats van bestemming is Sedan, 80 kilometer ten zuidwesten van Bastenaken. Ik wijk een beetje af van de klassieke route. Luik neem ik niet in de etappe op. Met Waalse Pijlen schiet ik evenmin. De Muur van Hoei hoef ik dus niet te beklimmen.

De kilometerteller vanaf Apeldoorn blijft steken bij om en nabij de 400. Een afwisselend ritje. Door – zeker op het laatste stuk – een betoverend decor. Meer ongemakken ken ik met de snelheidsmeter van mijn Ford Focus. Die begeeft het. Ik heb derhalve geen flauw idee hoe hard ik door de Ardennen jaag. Toch bereik ik zonder brokken de aankomstplaats. Na de wedstrijd lever ik – eventjes afkloppen – mijn neefjes eveneens weer veilig thuis af.

Les Sangliers (de wilde zwijnen), zoals de voetballers van de club uit de Ardennen bekend staan, zijn na degradatie in 2003 weer terug in de hoogste divisie van het Franse voetbal. En wat is dan mooier om het seizoen te mogen beginnen met een thuiswedstrijd tegen ’s lands populairste club?

Het Stade Louis-Dugauguez zit met 22.779 toeschouwers goed vol. De via internet bestelde kaarten liggen keurig op ons te wachten bij de kassa. Mede dankzij de vele OM-supporters valt op de sfeer weinig aan te merken. Op de wedstrijd des te meer. Het bloedeloze en zouteloze duel eindigt zoals het begint. De snelheidsmeters van de spelers op het veld werken evenmin naar behoren…

6 augustus 2006 CS Sedan – Olympique Marseille

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *