Eenmalig onderonsje van Europacup-winnaars

By | 9 augustus 2016

Vandaag 19 jaar geleden

Schalke 04 en die club uit de buurt van de Lüdenscheid staan altijd wel garant voor memorabele ontmoetingen. De eerste Revier Derby van het seizoen 1997-1998 mag zelfs wel een heel bijzonder worden genoemd. Naar alle waarschijnlijkheid een eenmalige gebeurtenis. Want op 9 augustus 1997 treden blauwwit en geelzwart in het uitverkochte Parkstadion in Gelsenkirchen als respectievelijk winnaar van de UEFA Cup en de winnaar van de Europa Cup voor landskampioenen tegen elkaar aan.

Nou, is het zeker niet onmogelijk dat beide clubs in de nabije toekomst ooit nog eens als winnaar van de Europa League en winnaar van de Champions League tegenover elkaar staan, de kans daarop is gering. Schalke 04 als winnaar van de Europa League kan ik me prima voorstellen, maar ik zie die anderen nou niet zo gauw de Champions League veroveren.

Er kan er maar één die Nummer eins im Pott sein. Dat wordt op de derde speeldag van het seizoen 1997-1998 eens te meer duidelijk. Ingo Anderbrügge levert met de enige goal van de middag de bevestiging. Op deze bloedhete middag, met temperaturen ruim boven de 30 graden, zorgt Anderbrügge hoogstpersoonlijk dat 60.000 Schalke-fans het nóg warmer krijgen. Het Parkstadion kookt over van vreugde. Het is dat er op de oude bak geen dak zat, anders was dat er na de 1-0 overwinning af gegaan…

9 augustus 1997 Schalke 04 – Borussia Dortmund

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *