Parkstad Limburg Stadion een hele verbetering

By | 10 augustus 2016

Vandaag 15 jaar geleden

Alle clubs die in het seizoen 2016-2017 aan de aftrap van een nieuw Eredivisieseizoen staan hebben de afgelopen kwart eeuw hun intrek genomen in nieuwe stadions ofwel hun oude onderkomens grondig verbouwd. Zo verruilt Roda JC in 2000 Kaalheide voor het fonkelnieuwe Parkstad Limburg Stadion.

Kaalheide was nou niet bepaald ’s lands meest sfeervolle voetbalstadion. Zo’n sintelbaan om het veld schept toch een bepaalde afstand. Ik heb Go Ahead Eagles meermaals naar het diepe zuiden van Limburg gevolgd. Dat ik nou met groot genoegen terugkijk op die tripjes. Nee, niet echt. Alleen voor die immens lange treinreis naar Kerkrade moet je al bijna een dag uittrekken. Het meest irritante aan Kaalheide is toch wel dat hoempaorkest op de overdekte staantribune aan de lange zijde. Horendol word je van dat gerampetamp. Als ergens een levenslang stadionverbod voor moet worden gegeven, is het wel voor het spelen van dit soort ‘feestmuziek’! Over smaken valt te twisten. Die koempels hebben duidelijk géén smaak.

In het nieuwe stadion kan de club z’n bezoekers ontvangen volgens een standaard die voldoet aan alle verlangens van de voetbalsupporter van de eenentwintigste eeuw. Aan het begin van het tweede jaar van z’n bestaan neem ik samen met de Kleef in het Parkstad Limburg Stadion de proef op de som bij een oefenduel tegen het destijds juist naar de Premier League gepromoveerde Charlton Athletic. Het is de lange reis zeker waard. Een hele verbetering ten opzichte van Kaalheide. Al is het alleen maar vanwege het ontbreken van dat hoempaorkest.

10 augustus 2001 Roda JC – Charlton Athletic

I was there…

 

3 gedachten over “Parkstad Limburg Stadion een hele verbetering

  1. Jan Somers

    Hallo Rob, Kaalheide was een perfect stadion, een stadion van de supporters, een stadion van de working class. Toen Roda gedegradeerd was, kwam ik er bij hun eerste training voor de Jupiler league. Het voelde als thuiskomen, thuiskomen bij Roda Sport, één van de voorlopers van Roda JC. Dat was toen een echte koempelclub, de combinatie later met Rapid JC was een verbetering van het Limburgse voetbal. De huidige club en sradion is slechts een zwakke schaduw van de club van toen. Dan heb ik meer respect voor AGOVV. Opbouwen, werken aan de toekomst en de realiteit delen met de supporters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *