Gezellig uitstapje naar Luxemburgse BGL League

By | 11 augustus 2016

Vandaag 4 jaar geleden

Welke voetbalmaf droomt er nou niet van om Racing FC Union Lëtzebuerg ooit in het echt te zien spelen? Zoiets moet haast wel synoniem staan voor het toppunt van voetbalverdwazing. Omdat ik toevallig een paar daagjes in het Groothertogdom verblijf, grijp ik de kans om de competitiekraker tussen Racing en Etzella Ettelbrück bij te wonen met beide handen aan. Het is weer eens wat anders, voetballen kijken in de hoogste Luxemburgse speelklasse.

En eerlijk is eerlijk, als afsluiting van een leuke citytrip gaat een wedstrijd in de BGL League er best in. Na een ochtend rondstruinen op de Place d’Armes, de Place Guillaume II, de Place de Metz, de Place de la Constitution, bij de Gelle Frä of het Viaduc kan een visite aan het Stade Achille Hammerel er nog best bij.

Van het spelpeil moet men zich niet te veel voorstellen. Vergelijkbaar met de Hoofdklasse amateurs in Nederland, hooguit. Aan de instelling van de Luxemburgse parttimers mankeert weinig, ze doen hun stinkende best om hun technische tekortkomingen met een bewonderenswaardige inzet te camoufleren. Ik krijg zowaar vier goals voorgeschoteld: een voor de thuisclub, drie voor de bezoekers uit Ettelbrück.

De sfeer is gemoedelijk, de temperatuur aangenaam, de zon schijnt. Aan slechts één zijde van het veld staat een tribune. Met een overdekt middendeel met keurige blauwe zitjes. De onoverdekte zijkanten, van steen, tellen toch al gauw twaalf treden. In de linkerhoek bevindt zich een buvette, ofwel het buffet. Dorstige fans krijgen hun bier gewoon in glazen flessen. In de BGL League kan het allemaal. Niemand die er een probleem van maakt. Erg veel mensen om zich ergens over op te winden, zitten er trouwens ook niet in het Hammerelstadion.

11 augustus 2012 RCFU Luxembourg – Etzella Ettelbrück

I was there…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *