Champions League in een (bijna) vol Gelredome

By | 13 augustus 2016

Vandaag 8 jaar geleden

Champions League-voetbal in Arnhem. Gelredome vol krijgen. Bij Vitesse droomt iedereen daar al van sinds Karel Aalbers de bouw van een luchtkasteel in Arnhem-Zuid in iets tastbaars omzet. Het is er tot dusverre nooit van gekomen. En of het de Arnhemmers in de toekomst ooit zal lukken, valt gezien de recente historie sterk te betwijfelen.

FC Twente slaagt er acht jaar geleden wel in Champions League-voetbal te spelen en het grootste theater van Nederland vol te krijgen. Goed dan, voorronde Champions League. Maar wel met Arsenal als aansprekende tegenstander. In een voor Nederlandse begrippen uitstekende ambiance.

Wegens de verbouwing van de eigen Grolsch Veste wijken de Enschedeërs uit naar Arnhem. Een volksverhuizing vanuit Twente komt op gang. Met duizenden tegelijk strijken de Tukkers neer aan de boorden van de Rijn.

Als niet-Twente-supporter kost het enige moeite om toegangsbewijzen te bemachtigen. Op de dag van de wedstrijd lukt het alsnog. Via Ticketbox. Aldus gaat het in de avonduren naar Arnhem. Lekker dichtbij. Met Huub, Tom en Gert-Jan. Dat de in de Eredivisie als vierde geëindigde en als winnaar van de play-offs in de voorronde terechtgekomen Overijsselnaren niet opgewassen zullen zijn tegen het sterrenensemble van Arsene Wenger, verbaast niemand. FC Twente maakt er in elk geval wel een echte wedstrijd van. Pas in het slotgedeelte slagen William Gallas en Emanuel Adebayor er in de Twentse defensie te kraken en Sander Boschker te passeren.

Het betreft hoe dan ook een voetbalavond zoals we ze tegenwoordig in Nederland niet vaak meer meemaken. Over voorzitter Joop Munsterman geen kwaad woord in die dagen…

13 augustus 2008 FC Twente – Arsenal

I was there…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *