Gelijkspel bij thuispremière voor Go Ahead Eagles

By | 14 augustus 2016

Go Ahead Eagles heeft een gelijkspel overgehouden aan de eerste thuiswedstrijd na de terugkeer in de Eredivisie. Tegen NEC bleven de Deventenaren onder het oog van 9.123 toeschouwers steken op 2-2.

In de eerste helft kwam de thuisploeg nauwelijks in het stuk voor. Na 33 minuten resulteerde dit in een voorsprong voor de bezoekers uit Nijmegen. De Fransman Kevin Mayi rondde een steekpass van Quimcy Owusu-Abeyie doeltreffend af.

In het eerste kwartier na rust draaide Go Ahead Eagles de rollen om. Sander Duits scoorde in de 49e minuut de gelijkmaker. Het afstandsschot van de Eagles-captain leek niet onhoudbaar, toch kon NEC-doelman Joris Delle de bal niet keren. Aan de pegel waarmee Henrik Ojamaa de Adelaarshorst negen minuten later liet ontploffen, viel daarentegen weinig te houden voor de Franse gardien. Vanaf de rechter flank joeg de Estse international, wiens positie door lokale mediavertegenwoordigers al na één duel ter discussie werd gesteld, het speeltuig met links snoeihard in de linker bovenhoek.

In de 66e minuut viel de gelijkmaker. De verdedigers van de thuisploeg reageerden niet adequaat op een snelle tegenstoot van de gasten, Zwarthoed weifelde bij het uitkomen van zijn doel, waarop het voor Mayi een koud kunstje was om de Eagles-keeper voor de tweede keer te passeren. Randy Wolters had kort voor tijd tot twee keer toe de winnende goal voor Go Ahead Eagles op zijn schoen, maar vond in beide gevallen Delle op zijn weg.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *