Per auto over de Storebaelt naar Kopenhagen

By | 14 augustus 2016

Vandaag 6 jaar geleden

Wat bezielt iemand om meer dan 800 kilometer te rijden om enkele voetbalwedstrijden te gaan bekijken in de Deense Superligaen? Nu vraag ik het mezelf af, zes jaar geleden stap ik op een zaterdagochtend voor dag en dauw in auto en doe ik het gewoon. Alhoewel, dat gewoon kan ik misschien beter weglaten…

Een bijzondere reis, mag ik wel zeggen. Ik laat de veerboot van Puttgarden naar Rødby links liggen en kies voor de route over de Storebaelt, de achttien kilometer lange brug die Oost- en West-Denemarken met elkaar verbindt. De afstand is langer, maar ik kan zo wel het gehele traject per auto afleggen. Bovendien is het goedkoper. Al moet voor de rit over de brug ook behoorlijk in de buidel worden getast. Als ik me goed herinner omgerekend tussen de vijftien en twintig euro. De afstand tot Nyborg bij de oprit van de brug bedraagt al 700 kilometer vanaf Apeldoorn. Vanaf Korsør aan de overkant tot de Deense hoofstad komt daar nog eens een goede 100 kilometer bij.

Rond het middaguur kom ik aan bij het motel in Albertslund, waar ik twee nachten zal verblijven. De lange autorit heeft me weliswaar enigszins lichtelijk gesloopt, maar omdat FC Kopenhagen en FC Nordsjaelland al om drie uur aftrappen, moet ik de siësta nog enkele uren uitstellen. Ik laat de auto staan en overbrug de circa twintig kilometer tot het centrum van Kopenhagen per S-Tog.

Parken, Danmarks National Stadion en thuishaven van de Kopenhagense FC, verrast me in positieve zin. Er heerst niet de kilte zoals in tal van andere moderne voetbaltempels. De prima sfeer heeft zeker ook te maken met de harde kern van de thuisploeg, die vanuit z’n hoek van achter een van beide goals de hele wedstrijd voor een hels kabaal zorgt. Ofschoon de wedstrijd (2-0 winst voor København) allerminst slaapverwekkend is, kost het me in de tweede helft de grootst mogelijke moeite de ogen open te houden. Een halve nacht in de auto zitten eist zoetjes aan z’n tol.

14 augustus 2010 FC Kopenhagen – FC Nordsjaelland

I was there…

 

Een gedachte over “Per auto over de Storebaelt naar Kopenhagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *