Spelersstaking legt Primera División plat

By | 21 augustus 2016

Vandaag 5 jaar geleden

Heb ik weer. Vlieg ik naar Spanje op de openingsdag van een nieuw voetbalseizoen, wordt het hele programma in de hoogste twee speelklassen geschrapt vanwege een staking! Alle spelers uit de Primera en Segunda División leggen het werk neer om de betalingen van achterstallig loon te eisen. Clubs smijten met miljoenen om nieuwe spelers aan te trekken, maar nemen het niet zo nauw met het betalen van salarissen. De spelersvakbond wil met deze actie paal en perk stellen aan dit soort praktijken en de clubeigenaren zo op hun verplichtingen wijzen.

Het publiek wordt de dupe, maar dat interesseert ze geen reet. Tsja, en daar zit ik dan met m’n goede gedrag in een bloedheet Madrid. Mijn vliegticket had ik al geboekt voordat er sprake van is dat de heren voetbalmiljonairs de zaak plat zouden leggen. Geluk bij een ongeluk is dat in de lagere klassen wel gewoon gevoetbald wordt.

Hierdoor kom ik alsnog terecht bij Real Madrid. Niet in het Bernabeu stadion, maar in Valdebebas. In de nieuwe Ciudad Deportiva, op het trainingscomplex. In Estadio Alfredo di Stefano opent Castilla, het beloftenteam van de Koninklijke, la temporada in de Segunda B met een thuiswedstrijd tegen de reserves van Real Sporting de Gijon. Leuk stadionnetje. Met zo’n 6.000 plaatsen. Al blijft het merendeel daarvan onbezet op de vroege zondagmiddag. Een aanvangstijdstip van 12.00 uur is de meeste verwende Madrilenen klaarblijkelijk te vroeg om de Galácticos van de toekomst aan het werk te zien.

Over de wedstrijd valt weinig te melden. Al heeft ook het jeugdige Real in navolging van de grote broers over de arbitrage weinig te klagen. De twaalfde man doet zijn werk uitstekend en laat Castilla met 1-0 winnen.

Veel toeschouwers en een heel bataljon fotografen hebben meer aandacht voor een prominente bezoeker dan voor wat er op het veld gebeurt. In een of andere VIP-box heeft Jose Mourinho zich achter het glas verstopt. Door de staking hoeft Reals hoofdmacht niet aan te treden. Dat biedt de toenmalige Real-trainer de mogelijkheid de verrichtingen van de koningskinderen persoonlijk te volgen. Zo heeft ieder voordeel z’n nadeel.

21 augustus Real Madrid Castilla – Real Sporting Gijon B

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *