Tien voltreffers bij schuttersfeest in Adelaarshorst

By | 27 augustus 2016

Vandaag 33 jaar geleden

Tien goals maar liefst vallen er op 27 augustus 1983 bij het Eredivisietreffen tussen Go Ahead Eagles en Willem II. Ze vallen als rijpe appelen op een doldwaze avond in De Adelaarshorst.

Normaal gesproken mag een club die in een thuiswedstrijd vier keer scoort natuurlijk nooit verliezen. Het overkomt Go Ahead Eagles wél. Zes uit zes kopt Voetbal International bij het verslag van het schuttersfestijn. Het betreft niet het aantal punten dat de Tilburgers na drie speeldagen in het Eredivisieseizoen 1983-1984 bijeen hebben gesprokkeld. Nee, het betreft het aantal schoten op de goal van Eagles-doelman Jan Jongbloed. Elk schot van de bezoekers uit Brabant is raak. Een score van 100 procent. Zoiets gebeurt slechts zelden. Samen met 7.000 andere bezoekers kom ik niet bij meer bij van verbazing. Wat zich voor onze ogen afspeelt, moet jezelf gezien hebben. Anders geloof je het niet.

27 augustus 1983 Go Ahead Eagles – Willem II

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *